Sprekers

Jacqueline Krijnen

jacquelinekrijnen

Sinds 1990 is Jacqueline als orthoptist werkzaam in het Amsterdam UMC (voorheen het VU ziekenhuis).
Haar interesse ligt met name bij gecompliceerde orthoptische problematiek en gecompliceerde operatie-indicaties en de (orthoptische) behandeling van congenitaal cataract.

Naast orthoptist is zij coördinator van de afdeling orthoptie locatie VU en werkzaam als kwaliteitsfunctionaris.

Anne-Marie Langenhorst

anne-marielangenhorst

Werkt al ruim twintig jaar met veel plezier in het Amsterdam UMC, waar zij veel uitdaging vindt in het in een team behandelen van allerlei soorten patiënten.  

De kinderglaucoom spreekuren hebben haar interesse, evenals het behandelen van patiënten met complexe neuro-opthalmologische afwijkingen, waarbij soms de zoektocht naar een diagnose en soms juist de geruststelling bij een probleem geen dag hetzelfde maakt.

Carlien Bennebroek

carlienbennebroek

Is kinderoogarts in het Amsterdam UMC sinds 2013. Ze screent en behandelt kinderen met een grote diversiteit aan complexe ziektebeelden, met extra interesse in behandeling van kinderuveitis. Daarnaast verricht ze strabismus chirurgie bij kinderen en volwassenen met grote voorkeur voor complexe casuïstiek.

Sinds 2019 doorloopt ze een promotie traject op het gebied van de uitkomst in behandeling van optic pathway gliomen.

Linda Groenveld

6-lindagroenveld

Is in 2010 afgestudeerd als orthoptist en sindsdien werkzaam in het Amsterdam UMC. Wat weinig mensen weten is dat ze naast orthoptist ook een pabo diploma op zak heeft.

Maar bij orthoptie ligt haar passie. In 2020 heeft ze de MmedSci Vision and Strabismus in Sheffield afgerond.

Dyonne Hartong

dyonne_hartong

Oogarts in het Amsterdam UMC met als aandachtgebieden orbita en microphthalmie.

Daisy Laan

2-daisylaan

Is werkzaam als orthoptist en optometrist in het Flevoziekenhuis in Almere en is daarnaast als docent Orthoptie verbonden aan de Hogeschool Utrecht. Naast algemeen bestuurslid bij de beroepsvereniging voor Orthoptisten studeert zij nu ook verder aan de master Klinische Gezondheidswetenschappen en heeft ze haar master thesis aan het Amsterdam UMC gedaan met als onderwerp visusuitkomsten bij patiënten met retinoblastoom.

Yvette Braaksma

yvettebraaksma

Werkt al ruim 18 jaar met veel plezier al orthoptist in het AMC, nu Amsterdam UMC.  Haar grootste uitdaging vindt ze in het diverse aanbod aan patienten die geclusterd zijn in gespecialiseerde spreekuren. Ze draagt bij aan onderwijs en speelt een rol in het uitvoeren van onderzoek. Dit geeft haar, naast de werkzaamheden in de patientenzorg, veel voldoening.

Fenna Burggraaf

fennaburggraaf

Is werkzaam als orthoptist in Het Oogziekenhuis Rotterdam. In 2020 heeft ze de master Evidence Based Practice in Health Care (klinische epidemiologie) aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. Sindsdien doet ze in samenwerking met het Amsterdam UMC onderzoek naar de psychometrische eigenschappen van de Nederlandse Adult Strabismus-20 questionnaire (Dutch-AS-20).

Sarah Jansen

Oogarts Amsterdam UMC met als aandachtsgebieden glaucoom.

Ebba Ghyczy

ebba

Zij is sinds 2010 oogarts en sinds 2017 werkzaam in Amsterdam UMC met als aandachtsgebieden cornea- cataract en kinder-cataractchirurgie

Zij heeft elke week een gespecialiseerde spreekuur voor kinderen met cataract samen met ervaren orthoptisten en contactlensspecialisten. Er is een nauwe samenwerking met de kinderoogartsen, kinderglaucoom specialisten en kindernetvliesspecialisten. Samen zijn ze heel gedreven om de zorg voor deze kinderen en hun ouders steeds te verbeteren.

Veron Verhorst

veronverhorst

Als orthoptist binnen het Amsterdam UMC tref ik veel uitdagingen. Zo ben ik dagelijks bezig met complexe orthoptische casuïstiek.
Daarnaast maak ik deel uit van het Retinoblastoom team waarin ook orthoptische zorg op maat nodig is.
Binnen een fantastisch divers team, waarin de nauwe samenwerking centraal staat, houden wij elkaar scherp en proberen wij hiermee de patiënt zo goed mogelijk te helpen.
Kortom ik ga met plezier naar mijn werk!  

Elke Kraal

elkekraal

Elke Kraal werkt sinds 2011 met veel plezier samen met de orthoptisten als kinderoogarts in het Amsterdam UMC.

Zij is straboloog en heeft als aandachtsgebieden de algemene kinderoogheelkunde, prematurenretinopathie en is een van de oogartsen in het landelijke retinoblastoom team.

fotos

4e ORthoptie Congres Amsterdam - 30 oktober 2023