Panelleden

Annabel Groot

annabel_groot

Mijn opleiding tot oogarts volgde ik in VUmc en daarna heb ik een fellowship strabologie gedaan in het LUMC te Leiden. Ik ben sinds november 2020 werkzaam in het Radboudumc te Nijmegen als straboloog en zie daarnaast veel patiënten met neuro-oftalmologische problemen. In de combinatie van deze twee subspecialismen heb ik een mooie uitdaging gevonden, die ik graag samen met mijn orthoptisten aan ga.

Anne van den Berg

annevdberg

Na bijna zeven jaar in het Universitair Ziekenhuis Brussel gewerkt te hebben, besloot zij in 2020 om terug naar Nederland te keren. Daar werkte zij eerst in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en inmiddels is zij een van de orthoptisten van het Amsterdam UMC. Ze vindt veel uitdaging in sensoriek en neuro-oftalmologie en is tevens betrokken bij de commissie Buitenland van de Nederlandse Vereniging van Orthoptisten.

Manon Maassen

manon_maassen_def

Studeerde in 2015 af als orthoptiste en optometriste. Zij verliet Nederland en is inmiddels een vaste waarde als orthoptiste in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Als afwisseling op de klinische setting werkt ze 1 dag per week als gastdocent bij de Odisee Hogeschool om toekomstige orthoptisten op te leiden

Sascha Stramrood

sacha_stramrood

Sinds 1989 ben ik werkzaam als orthoptist waarvan het overgrote deel in het UMC Utrecht. Tussen 1997 en 2002 heb ik een aantal jaren in het Meander MC in Soest gewerkt.
Mijn aandachtsgebieden zijn behandeling van patiëntjes met congenitaal cataract en orbita patiënten.

Marije Sminia

marijesminia

Marije Sminia is werkzaam als oogarts in de Noordwest Ziekenhuis groep in Alkmaar en Den Helder, waar zij zich, naast algemene oogheelkunde en cataract chirurgie, richt op kinderoogheelkunde en strabismus. Zij werkt samen met een team ervaren orthoptisten. Voor complexe strabismus vraagstukken bestaat er een laagdrempelige samenwerking met het Amsterdam UMC. Marije Sminia werd opgeleid tot oogarts in het AMC (2001-2007) en volgde daarna een fellowship kinderoogheelkunde en strabismus in het Oogziekenhuis Rotterdam. In 2012 promoveerde zij op haar onderzoek naar iris claw lenzen bij kinderen.  Zij is tevens voor 1 dag per week als kinderoogarts verbonden aan het Amsterdam UMC.

René van Rijn

rene_vanrijn

Oogarts in het Amsterdam UMC met als aandachtsgebieden kinderoogheelkunde, glaucoom en strabologie.

Mariska Muijskens

mariska_muijskens

Van oorsprong kom ik uit het hoge noorden, een van de mooie waddeneilanden, maar woon en werk nu al langere tijd in het mooie Nijmegen. Een van mijn laatste stages van de opleiding tot orthoptist heb ik in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis gelopen, toen daar een vacature vrij kwam ben ik daar als orthoptist gaan werken. Ons team bestond toen nog uit drie orthoptisten maar is inmiddels na 27 jaar uitgegroeid tot een team van zes orthoptisten. 

Sarah Jansen

Oogarts Amsterdam UMC met als aandachtsgebieden glaucoom.

fotos

4e ORthoptie Congres Amsterdam - 30 oktober 2023